Gymnasieelever skapar bättre restaurangmenyer

Spara favorit 12 apr april 2018

Fredag den 13 april är det dags för prisutdelning i Design Open, Norrlands största designtävling för gymnasieelever. Gymnasieelever från hela Norrland har i årets tävling fått lösa problem som restaurangbesökare möter i sin vardag.

− I år har de tävlande verkligen fått en utmanande uppgift som jag tycker att de har löst på kreativa och intressanta sätt. Deltagarna har arbetat på ett bra designmetodiskt sätt och presenterar sina arbeten i ett proffsigt utförande, Johanna Henriksson, projektledare för Design Open.

Följande tre klasser har gått vidare till finalen och är kallade till prisutdelningen.
• Be You – Västermalms Gymnasium
• Food Filter - Västermalms Gymnasium
• Pendietisten - Tannbergskolan, Lycksele

Vinnarna presenteras under själva prisutdelningen på fredag. Media är välkomna att delta.

Tid: Fredag den 13 april kl.13.15–14.00
Plats: Mittuniversitetet, Campus Sundsvall, lokal R120, Projektstudion

Design Open arrangeras i samarbete med Post- och Telestyrelsen. Tävlingen inleddes under höstterminen 2017 och uppgiften har formulerats så här:

Scenario
Under lunchen flödar besökare in för att beställa mat på snabbmatsrestauranger eller caféer. Alla har olika behov av att veta vad maten innehåller och olika förutsättningar för att tillgodogöra sig informationen.

Uppgiften är att skapa en designlösning för detta scenario, som tillgängliggör denna information. Tänk på att lösningen kan vara både en fysisk produkt och/eller ett digitalt gränssnitt. Exempel på information som kan vara aktuell för besökare på restauranger och caféer: Allergier (nötter, gluten, laktos etc.), överkänslighet, dieter, religion, miljöfrågor, etisk produktion (fair trade), vegetarian, vegan.
Exempel på funktionsnedsättningar: kognitiva och fysiska

Final och ceremoni är öppen för allmänheten.

Kontaktperson:
Johanna Henriksson, Designavdelningen, Mittuniversitetet, 010-142 84 28, johanna.henriksson@miun.se

 

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu